Home » De beroemdste steden van Italië

De beroemdste steden van Italië

by Sander
bari bezienswaardigheden italie

Italië is de bakermat van de West-Europese beschaving. Hier woonden de Romeinen eeuwen geleden en legde de basis voor de huidige westerse wereld. Toeristen die Italië bezoeken en dan vooral de twee bekendste steden Rome en Napels worden dan ook overweldigd door de enorme hoeveelheid historische architectuur die deze steden te bieden hebben.

Rome, stad van de oudheid

Nergens in Europa vind je zulke duidelijke voorbeelden uit de Romeinse tijd als in de hoofdstad van hun rijk. Het Pantheon, het Colosseum en het Forum Romanum zijn de bekendste voorbeelden. Maar Rome kennen we natuurlijk ook van de beroemde Trevi fontein. Gooi een muntje in de fontein en je zult Rome zeker terugzien. Binnen de stadsgrenzen van Rome ligt Vaticaanstad, één van de kleinste landen ter wereld. Op het beroemde Sint Pietersplein komen op hoogtijdagen duizenden katholieke gelovigen bijeen om de Paus de zegen Urbi et Orbi te horen uitspreken, “voor de stad en de wereld”.

rome italie bezienswaardigheden

Bari

Bari is een grote stad in de hak van de Italiaanse laars. Bari ligt pal aan de kust van de Adriatische Zee. Bari is populair onder toeristen maar ook een belangrijke havenstad. In de haven liggen vaak grote cruiseschepen voor anker en je kunt er de veerboot nemen naar Kroatië, Albanië of Montenegro. Bari is een oude stad waarvan de architectuur goed is bewaard. Je vindt er prachtige kerken en het kasteel van Bari is in zijn volle glorie te bewonderen. Daarnaast heeft deze stad meerdere musea.

bari bezienswaardigheden italie

Napels

Napels is de derde stad van Italië als het gaat om het aantal inwoners en ligt aan de Middellandse Zee. Het dialect dat de inwoners spreken, het Napolitaans, wijkt sterk af van het standaard Italiaans, het is vergelijkbaar met het Catalaans dat in Noord-Spanje wordt gesproken. Napels is het centrum van cultuur en gastronomie van Italië. Het historische centrum van Napels beslaat maar liefst 17 vierkante kilometer. Hiermee heeft Napels de grootste historische binnenstad van Europa.

napels bezienswaardigheden italie

Milaan

Milaan is qua inwoneraantal de tweede stad van Italië. Het is de grootste stad van noordelijk Italië, gelegen in de regio Lombardije. De bekendste toeristische bezienswaardigheid van de stad is ongetwijfeld de Dom van Milaan, één van de bekendste kerken van Italië. Daarnaast is er het Castello Sforzesco, waar je meerdere musea onder één dak kunt vinden. Daarnaast vind je in Napels twee beroemde basilieken, die vrij te bezichtigen zijn. Milaan is het centrum van de Italiaanse couture. Aan de beroemde winkelstraten van de stad vind je dan ook meerdere vestigingen van beroemde modehuizen.

milaan italie bezienswaardigheden

You may also like