Home » Beroemde steden aan de westkust van de VS

Beroemde steden aan de westkust van de VS

by Guido van der Sanden

Een rondreis door Amerika kun je net zo kort of lang maken als je zelf wilt. Je kunt er gerust twee maanden rondtrekken en dan nog heb je lang niet alles gezien. Maar ook als je beschikbare tijd en budget minder ruim zijn kun je een mooie reis maken. Veel toeristen bezoeken de westkust van de VS omdat het daar gedurende het hele jaar mooi weer is. Je kunt vanuit Nederland een rechtstreekse vlucht naar Los Angeles of San Francisco boeken. In pakweg 10 uur sta je aan de andere kant van de wereld. De stad van de Engelen, gesticht door de eerste Spanjaarden die de VS ontdekten, heeft veel bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn.

Reis naar San Francisco via Monterey

Monterey was één van de eerste steden die werden gesticht door de Spanjaarden die in de 15e eeuw voet aan wal zetten in de VS onder leiding van de bekende ontdekkingsreiziger Columbus. Monterey is in de loop der eeuwen uitgegroeid tot een belangrijke havenstad. De visserij op sardines en de verwerking daarvan hebben mede bijgedragen aan de economische bloei van Monterey. Vanuit de haven van Monterey kun je een walvissafari maken. San Francisco is een gezellige stad, die vooral gekenmerkt wordt door de zeelieden die er aan wal gaan. Hier bevindt zich ook de bekende gevangenis Alcatraz, waar de wereldberoemde crimineel Al Capone zijn straf uitzat. Je kunt er een rondleiding krijgen over het gevangenisterrein.

amerika monterey bezienswaardigheden en tips

De nationale parken van West-Amerika

Aan de westkust van Amerika vind je een aantal mooie nationale parken. Deze parken worden beheerd door vrijwilligers. Je kunt er overnachten als je met een camper door de VS trekt en er zijn ook lodges te huur. Het bekendste park in de omgeving van San Francisco is Yosemite National Park, vooral bekend om de steile rotsen waar op diverse plaatsen watervallen naar beneden storten.  Sequoia National Park ligt zo’n 500 kilometer verder, in de buurt van Fresno. Dit park dankt zijn naam aan de Sequoia bomen die er groeien. De grootste en hoogste is de General Shermantree van bijna 84 meter hoog. Beide parken zijn vele duizenden hectare groot en je kunt er als je wilt dagenlang rond trekken.

amerika bezienswaardigheden en tips omslag

amerika yosemite national park bezienswaardigheden en tips omslag

Via Las Vegas en Palm Springs naar Los Angeles

Je kunt je reis vervolgen langs de westkust naar de bekende gokstad Las Vegas. Hier vind je de beroemdste casino’s waar je veel geld kunt winnen maar ook verliezen. Vegas staat ook bekend om zijn bliksemhuwelijken, je kunt hier in een kapelletje je jawoord geven aan je geliefde en dit huwelijk vervolgens in Nederland laten legaliseren. Via Palm Springs kom je uiteindelijk in Los Angeles, de stad waar de reis begon. Een heleboel mooie ervaringen en indrukken rijker.

amerika los angeles bezienswaardigheden en tips omslag

You may also like