Home » België, het vakantiegevoel dicht bij huis!

België, het vakantiegevoel dicht bij huis!

by Eva Groene
belgie reistips en bezienswaardigheden leukste steden

Veel mensen zien een bezoek aan België niet echt als vakantie. Je bent pas met vakantie als je in een land bent waar ze een andere taal spreken, zeggen veel toeristen. Maar toch is België zeker de moeite waard. Een stad als Antwerpen is bijvoorbeeld erg leuk om te bezoeken. Je kunt er heerlijk winkelen langs de Keyserlei, de langste en bekendste winkelstraat van Antwerpen. Hier vind je de bekende kledingwinkels die in iedere grotere Europese stad zijn gevestigd. Maar er zijn ook leuke boetiekjes, natuurlijk de overbekende bonbonwinkeltjes en niet te vergeten uitstekende restaurants. Want onze zuiderburen weten als geen ander wat lekker eten is. In Antwerpen wordt ieder jaar een grote kerstmarkt gehouden op meerdere locaties in de stad.

antwerpen tips travelgek

Brussel, niet zomaar een hoofdstad

Brussel is grotendeels Franstalig, hoewel het in het Nederlandstalige Vlaanderen ligt. Hier staat het bekende beeldje van Manneken Pis, dat soms voor de gelegenheid in een opvallende outfit wordt gestoken. Hier vind je ook het Automuseum, voor liefhebbers van oldtimers een must om te bezoeken. Verder is in Brussel Mini Europe gevestigd. Dit park doet sterk denken aan Madurodam, maar dan worden er bekende gebouwen van de lidstaten van de Europese Unie getoond. Ieder land heeft zijn eigen paviljoen met voor dit land typische gebouwen en objecten in miniatuurvorm uiterst deskundig nagebouwd.

brussel grote markt travelgek

Gent en Brugge

Omdat Gent en Brugge relatief dicht bij elkaar liggen bezoeken veel toeristen beide steden in één dag. In Gent werd de bekende Vlaamse politieserie Flikken opgenomen, dat werd gevierd met een jaarlijkse “Flikkendag” waarop de politie en brandweer van de stad zich presenteerden met demonstraties. In Brugge kun je heerlijk winkelen, vergeet vooral niet om een doosje echte Belgische pralines te kopen in één van de vele winkeltjes waar de geur van chocolade je al van ver tegemoet komt. Je kunt je dag afsluiten met een heerlijk gastronomisch diner in één van de vele goede restaurants.

belfort toren brugge bezienswaardigheden reistips

Genieten aan de Belgische kust

België heeft net als Nederland een kuststrook langs de Noordzee. De bekendste badplaatsen van België zijn Oostende, Knokke-Heist en Blankenberge. Langs de gehele kust loopt een tramlijn, de langste van Europa. Met deze tramlijn zijn alle plaatsen aan de Belgische kust te bereiken. Jaarlijks bezoeken veel toeristen de Belgische kust maar ook voor de Belgen zelf is een dagje aan het strand natuurlijk een leuk uitstapje. In alle badplaatsen vind je goede hotels en langs de kust zijn overal goede restaurants te vinden.

strand knokke belgie reistips travelgek

You may also like