Home » Autovakantie? Bekijk deze handige checklist voor vertrek!

Autovakantie? Bekijk deze handige checklist voor vertrek!

by Eva Groene
Autovakantie Checklist voor vertrek

Ga je dit jaar met eigen vervoer op vakantie? Dan is het wel verstandig om te zorgen dat je alle zaken goed op orde brengt. Het kan heel leuk zijn om zelf een rit naar de zon te maken, maar er kan immers ook van alles misgaan. Door van tevoren een checklist langs te lopen kan je heel veel voorkomen. Begin daar wel ruim op tijd mee. Eén van de punten op de lijst moet immers een goede autoverzekering afsluiten voor de vakantie zijn. Bij voorkeur één die goedkoop is.

Je auto

Loop vooral van tevoren ook even je auto na. Is er geen gevaar door slijtage van de remmen of banden? Werken alle opties nog naar behoren? Is de auto motorisch nog in goede staat? Wanneer je hieraan twijfelt, dan is het misschien verstandig om tijdig een kleine investering te doen. Je kan namelijk heel gemakkelijk en voor een goede prijs al aan een goede auto komen tegenwoordig. Kijk bijvoorbeeld eens wat dealers, zoals Content Autogroep, te bieden hebben tegenwoordig. Dit is natuurlijk altijd beter dan met pech komen te staan.

Regels van het land

Hoewel het autorijden op zichzelf overal gelijk is, gelden er in alle landen toch weer specifieke regels. De bekendste is natuurlijk het links rijden in Engeland. Daarnaast zijn er nog heel veel andere regels. Zo is het bijvoorbeeld per land verschillend wat je mee moet nemen in de auto. Denk aan veiligheidshesjes en aan verbanddozen. Soms is bijvoorbeeld ook een vignet voor vrijstelling nodig. Verdiep je tijdig in deze regels. Wanneer je ze niet naleeft en je wordt gepakt, dan kan dat flinke boetes kosten die je direct mag afrekenen.

Autovakantie Checklist voor vertrek

Bereid je voor

Hoewel het misschien wat algemeen klinkt, is het ook belangrijk om je goed voor te bereiden op reis. Zo kan het bijvoorbeeld flink warm worden in een auto. Dat betekent dus het raadzaam is om voldoende vloeistof zoals water in te pakken. Doe dit in een koelbox. Als je die box dan toch aan het vullen bent, doe er dan ook wat kant-en-klaar voedsel in. Je weet nooit of je in een lange file terechtkomt. Zo zorg je dat iedereen gezond blijft. Neem ook zaken als pleisters, doekjes en andere simpele hulpmiddelen mee.

Testrondje maken

Wanneer je met de auto op vakantie gaat, dan ben je al snel geneigd meer in te pakken dan voor een vlieg- of treinreis. Dit zal je dus ook merken in de auto. Je moet altijd zorgen dat de wegligging in orde blijft. Dat kan je vooral doen door ervoor te zorgen dat alles goed verdeeld is. Wil je zekerheid hebben? Rijd dan eerst een testrondje door je eigen buurt om te voelen hoe je auto op de weg ligt. Zo weet je zeker dat je geen gevaarlijke situaties voor jou en je gezin veroorzaakt.

You may also like