Home » Altijd al naar Egypte willen gaan? Nu is het moment

Altijd al naar Egypte willen gaan? Nu is het moment

by Sander
Altijd al naar Egypte willen gaan Nu is het moment

Egypte is een boeiend land om te bezoeken. Zowel voor toeristen die geschiedkundige schatten willen ontdekken, als zij die willen genieten van zon, zee als voor meer sportieve vakantieganger. Ga je de komende weken of maanden Egypte verkennen? Laat je verwonderen door het oude Egypte en hou zeker zeker rekening met onze reistips voor een onvergetelijke belevenis.

De beste reistijd Egypte

Egypte heeft een echt woestijnklimaat met hete zomers en zachte winters. Tussen noord en zuid Egypte zijn er toch wel enkele merkwaardige verschillen. De beste reistijd om Egypte te verkennen is de periode tussen begin december en eind februari. Maar vooral april en mei zijn er aangenaam. De regio ten zuiden van Cairo, Luxor en Aswan kreunt in de zomer onder de hete woestijntemperaturen. Tegelijk met het ondergaan van de zon dalen de temperaturen er razendsnel.

Gevarieerde vakantiebestemming

Sharm-El-Sheikh is ongetwijfeld de favoriete vakantiebestemming voor de vele zonnekloppers die dit land jaarlijks bezoeken. Hurghada, Soma Bay en Sahl Hasheesh zijn evenveel droombestemmingen voor diepzeeduiken. De toeristische verblijfsinfrastructuur groeide mee, allemaal uitgerust met het nodige comfort voor een aangenaam verblijf. De meest luxueuze vakantieresorts vind je in El Gouna, een paradijs voor golfers. Na je sportieve inspanningen genieten je er van een bruisend nachtleven.

Strand- en actieve vakantie

Een strand- en een actieve vakantie combineren doe je best aan de Rode Zee. Snorkelen en diepzeeduiken doe je er in de beste omstandigheden. De unieke onderwaterwereld verkennen doe je in Sharm El Sheikh en Hurghada in een zeilboot met glazen bodem.

Bezienswaardigheden

Ook als je absolute voorrang geeft aan een actieve vakantie, dan nog moet je deze bezienswaardigheden van Egypte bezoeken:

  • De vele piramiden: de bekendste bouwwerken van Egypte met verrassende afmetingen. Met een hoogte van bijna 150 meter is de piramide van Cheops in Gizeh bij Caïro de grootste en de enige van de zeven klassieke wereldwonderen dat ook vandaag nog bestaat.
  • Abu Simbel: op deze site ontdek je de tempel van Ramses II en de kleinere ter ere van zijn echtgenote Nefertiti
  • Cruisen op de Nijl: de absolute levensader van Egypte. Het water van de Nijl zorgt er voor dat er in de kurkdroge Egyptische woestijn bloeiende landbouw mogelijk is. Hier bevinden zich ook de mooiste archeologische sites van dit betoverende land
  • Memphis: een van de best bewaarde steden van het Oude Egypte met unieke monumenten zoals de kolossale torso van Ramses II en de necropolis van Sakkara.

You may also like