Home » Dit zijn de 7 reizen die je in je leven gemaakt moet hebben!

Dit zijn de 7 reizen die je in je leven gemaakt moet hebben!

by Sander

Het maken van reizen is goed voor je levenservaring. Bovendien wil je natuurlijk wel ook wat van de wereld gezien hebben. De vraag is dan natuurlijk alleen: wat mag je absoluut niet missen? Om het je een beetje gemakkelijker te maken is hier een lijstje van bestemmingen die je niet mag missen.

1 Rondreis Amerika

Het mag duidelijk zijn dat de Verenigde Staten sowieso niet mogen ontbreken op je lijst. Een rondreis Amerika is de best mogelijke manier om zo snel mogelijk zoveel mogelijk indrukken van het land mee te krijgen. Een bekende variant is natuurlijk Route 66, maar er is nog zoveel meer te zien in dit land.

2 De Big Five

Een andere bestemming die je absoluut niet mag missen is helemaal in het zuiden van Afrika te vinden. Het gaat dan natuurlijk over een rondreis Zuid-Afrika. Het land heeft van alles te bieden, waaronder de Big Five. Iedereen weet natuurlijk dat deze vijf dieren die hier in het wild leven ooit eens in het de vrije natuur meegemaakt moeten worden.

3 Thailand

Het is natuurlijk niet voor niets dat dit land zo’n ongelofelijke aantrekkingskracht op reizigers heeft. Het is immers hier waar de grootste schoonheid van de wereld te vinden is. In ieder geval als op het vlak van natuur aankomt. Azuurblauw en hagelwit zijn in dit geval nog understatements te noemen.

4 Great Barrier Reef

Natuurlijk is er van alles op het land te zien. Er is echter ook één plek onder water die iedereen tenminste een keer in het leven gezien moet hebben. Dat betreft natuurlijk het Great Barrier Reef. Dit natuurverschijnsel onder water laat een diepe indruk achter. Bedenk daarbij ook dat dit koraalrif werelderfgoed is. Dat zegt voldoende.

5 New York

Amerika kwam al eerder voorbij als optie voor een rondreis. Er zijn echter ook een aantal plekken waar je je prima kunt vermaken zonder dat je veel hoeft te reizen. Met afstand bovenaan die lijst staat New York. Of je nu een stedentripliefhebber bent of niet, deze plek moet je in ieder geval eens goed bezocht hebben.

6 De Amazone

Ook onvermijdelijk als het gaat om het afwerken van de bucketlist aan must-do reizen, is het bezoeken van de Amazone. Brazilië is een bestemming die bij lange na niet door iedereen op dezelfde waarde wordt geschat als de andere bestemmingen op dit lijstje, dus daar kan je dan ook nog eens sterk je voordeel mee doen.

7 Noord-Soedan

Wil je meer leren over de wereld, en dan specifiek over de vroege mensheid? Dan is Noord-Soedan de plek waar je in ieder geval moet zijn geweest. Dit gebied, samen met het zuiden van Egypte, is een archeologische goudmijn gebleken in recente jaren. Hier valt dus behoorlijk veel te leren.

You may also like