Home » De 7 leukste rolstoelvriendelijke uitjes binnen Nederland

De 7 leukste rolstoelvriendelijke uitjes binnen Nederland

by Eva Groene
De 7 leukste rolstoelvriendelijke uitjes binnen Nederland

Een rolstoel of scootmobiel maakt het voor jou misschien mogelijk om meer zelfstandigheid te bewaren, maar het kan ook best lastig zijn om leuke dingen te doen. Het is immers lang niet altijd zo dat er altijd voldoende voorzieningen zijn. Zelfs niet als je bij Tomzorg een goede rolstoel hebt gekocht. Deze 7 uitjes zijn wel heel geschikt.

1. Naar het Archeon

Een plek waar veel aandacht is besteed aan het rolstoelvriendelijk maken is het Archeon. Dit geschiedenismuseum is dan ook veel meer dan alleen een plek waar je naar oude spullen kijkt. Er gebeurt altijd van alles in en om het terrein. Zelfs met een kleine scootmobiel kan je hier vrij rond bewegen. Ideaal voor een dagje uit dus.

2. Speciale huifkar

Het is goed om te weten dat steeds meer organisaties het belang van rolstoelvriendelijkheid inzien. Zo is het op de Veluwe tegenwoordig zelfs mogelijk om op een speciale huifkar plaats te nemen. Zo kan je dus gewoon een echte tocht maken, zelfs wanneer je aan een rolstoel gebonden bent. Dit vind je nergens anders in het land op deze manier.

3. Veilingmuseum

In Broek op Langedijk ligt het historische veilingmuseum. Daar kan je dus ook meedoen met de demonstratieveilingen. Dit lijkt iets waarvoor je lang op je benen moet kunnen staan, maar gelukkig is dit niet het geval. Er zijn namelijk meerdere rolstoelplekken zodat iedereen mee kan bieden. Dit maakt het heel leuk en spannend en kan je een hele fijne dag uit hebben.

4. De dierentuin

De meeste dierentuinen in Nederland zijn inmiddels volledig geschikt om met een rolstoel, rollator of scootmobiel te betreden. Bovendien is elke dierentuin weer anders, dus de komende tijd kan je op die manier genoeg te doen hebben. Dit is ook vaak letterlijk een dagje uit, want zoveel tijd heb je wel nodig om alles goed te kunnen zien.

5. Rijksmuseum

Het belangrijkste museum van het land kan natuurlijk niet anders dan toegankelijk zijn voor iedereen. Dit betekent dus ook dat je er met je rolstoel alle vrijheid hebt om te bewegen. Er is hier veel aandacht aan besteed. In het Rijksmuseum vind je een aantal zeer bijzondere kunstschatten die eigenlijk iedereen weleens in zijn leven gezien moet hebben.

6. Tropenmuseum

De tropen zijn misschien iets te ver weg voor een rolstoelvakantie. Daarom is het goed om te weten dat je ze ook gewoon dichtbij kunt halen. Bijvoorbeeld door naar het Tropenmuseum te gaan. Dit is heel gemakkelijk te doen met een rolstoel of rollator. Je komt even letterlijk in een andere wereld terecht voor enkele uren.

7. Duinrell

Gaat het je er vooral om dat je lekker met de familie een dagje weg kunt, dan is een amusementspark dat geschikt is gemaakt om met een rolstoel te betreden misschien wel de beste optie. In dat opzicht is Duinrell altijd al een belangrijke voorloper geweest. Dit kan dus een prima optie zijn.

Hier vind je meer adresjes voor een rolstoelvakantie.

You may also like