Home » De 7 leukste campings in Duitsland

De 7 leukste campings in Duitsland

by Eva Groene
duitsland leukste campings top 7

Kamperen in Duitsland is leuk voor jong en oud. Wil je een leuke vakantie in Duitsland doorbrengen met een wat lager budget, dan is een plekje op de camping een goede optie. In geheel Duitsland vind je mooie campings waar je een paar fijne weken met je gezin of met vrienden kunt doorbrengen. Vaak is het in Duitsland in de zomer net iets lekkerder weer en ook dat is een reden waarom veel Nederlanders in de vakantieperiode de grens over trekken.

1. Noordrijn Westfalen

Direct over de grens met Nederland ligt de regio Noordrijn Westfalen. Als je geen zin hebt in een lange autorit dan kun je in deze deelstaat terecht voor een gezellige vakantie op de camping in Duitsland. Campings zoeken gaat het snelst via het internet. Je vindt hier leuke steden om te winkelen en mooie natuur voor het maken van lange wandelingen.

Noordrijn Westfalen reistips

2. Rijnland Pals

De andere Duitse regio die direct aan de grens ligt met Nederland is Rijnland Pals. Ook hier rijd je in een paar uurtjes naartoe. Als je het geluk hebt om aan de grens te wonen ben je er natuurlijk nog sneller. Veel Nederlanders brengen hier graag hun vakantie door.

3. Berlijn

De regio Berlijn in voormalig Oost Duitsland spreekt bij velen tot de verbeelding. Een camping boeken in Duitsland in deze regio betekent dat je de bruisende hoofdstad van Duitsland natuurlijk wel even met een bezoek moet vereren.

berllijn camping reistips

4. Sleeswijk Holstein

Wanneer je de deelstaat Sleeswijk Holstein bezoekt heb je verschillende mogelijkheden voor leuke uitstapjes. Je kunt vanuit Hamburg de trein nemen naar Denemarken voor een dagje shoppen en sightseeing in Kopenhagen. Maar ook Hamburg zelf is natuurlijk een leuke stad om te bezoeken. In deze regio vind je tientallen campings waar je terecht kunt met je tent, caravan of camper.

5. Beieren

Beieren is één van de grootste regio’s van Duitsland en daarmee ook het meest invloedrijk. De bekendste stad is München. In deze regio kun je uiteraard ook prima kamperen. Omdat Beieren aan de grens met Oostenrijk ligt kun je je vakantie uitbreiden met een dagje over de grens. Maar ook de regio zelf heeft genoeg te bieden voor een heerlijke vakantie.

beieren camping reistips

6. Baden Württemberg

De regio Baden Württemberg grenst aan België. Deze regio is vooral bekend vanwege de fabrieken waar Porsches worden gemaakt en de automerken van Daimler-Benz. In de gehele regio zijn mooie campings te vinden waar je een heerlijke vakantie kunt doorbrengen.

baden wurtemmberg reistips kamperen

7. Hessen

De regio Hessen is vooral bekend vanwege de miljoenenstad Frankfurt. Hier ligt ook de belangrijkste luchthaven van Duitsland. Vanaf hier vertrekken de meeste internationale en intercontinentale vluchten. Deze regio is prima geschikt voor een kampeervakantie. Je vindt er dan ook vele mooie campings waar je terecht kunt met je eigen tent of caravan of waar je een accommodatie kunt huren.

hessen campings reistips travelgek

You may also like