Home » 7 dingen die je gedaan moet hebben bij een bezoekje aan Amsterdam!

7 dingen die je gedaan moet hebben bij een bezoekje aan Amsterdam!

by Sander
7 dingen die je gedaan moet hebben bij een bezoekje aan Amsterdam!

In Noord-Holland vinden we de grootste stad van Nederland terug. Onder andere het aantal verschillende nationaliteiten schenkt de stad een boeiende culturele mengelmoes. Die verschillende culturen ontmoeten er elkaar in een rijke geschiedenis waarbij de unieke setting ons in gezelligheid laat vertoeven. Iedereen zou eens een bezoekje moeten brengen aan deze charismatische parel boordevol bezienswaardigheden. Welke van die bezienswaardigheden je tijdens jouw citytrip zeker niet over het hoofd mag zien? Wij zochten er zeven voor je uit, gebaseerd op verschillende toeristische profielen.

Amsterdam voor de kunstliefhebber: het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum zetten wij natuurlijk met stip op één en dit niet enkel voor de chauvinistische Nederlander. Hier vind je immers de werken van de grote Nederlandse meesters. Toch is ook het Museumplein en het imposante Rijksmuseumgebouw, ontworpen door P.J.H. Cuypers, standaard al een bezoekje waard. Voor wie de tachtig zalen iets te alomvattend lijken te zijn, is het befaamde Van Gogh museum natuurlijk een alternatief. Een duizendtal tekeningen, brieven en schilderijen wachten je er op, terwijl de laatste groep natuurlijk het meest in het oog springen.

Amsterdam voor de kunstliefhebber het Rijksmuseum

Voor de geschiedenisliefhebber: het Anne Frank huis

Anne Frank haar dagboek moet wel het meest gelezen exemplaar ter wereld zijn. In Amsterdam kan je dan ook het beroemde achterhuisje bezoeken waar de families Frank en Van Pels hun toevlucht zochten tijdens het naziregime. Achter de draaikast vind je de historie van een onderduikende familie waar een jong meisje haar tienerjaren, boordevol doodnormale bekommernissen, beleefde. Alhoewel de beroemde kastanjeboom intussen verdwenen is, lijkt het in het gereconstrueerd interieur alsof je terug in de tijd gezogen wordt.

Voor de dierenliefhebber: Artis zoo

Alhoewel Amsterdam vanuit historisch oogpunt een parel is, mogen we de kwetsbaarheid van onze hedendaagse wereld niet uit het oog verliezen. Dierentuin Artis huisvest dan ook ruim negenhonderd diersoorten waarvan enkele zeer zeldzame soorten. De gigantische dierencollectie lokt jaarlijks toeristen van over de hele wereld. Naast de Aziatische olifant en de kleine panda vind je er eveneens een arboretum en een interactieve kindertuin waar ook de allerkleinsten het natuurlijk gevoel in ere kunnen houden.

Voor de liefhebber van de stedelijke cultuur: de grachten

Zowel de grachten in de binnenstad als de grachten van de latere stadsuitbreidingen geven Amsterdam een unieke aanblik. Een lange wandeling die je ook doorheen de Wallen zal brengen, behoort er tot de mogelijkheden. Toch zijn er ook leuke alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan een fijn partijtje waterfietsen. Een minder intensief alternatief vind je bij een van de vele canal cruises waarop talloze varianten bestaan. Zo kan je gaan voor een klassieke Canal Cruise Amsterdam maar evenzeer voor een avondvariant waarbij je een rijkelijke maaltijd krijgt voorgeschoteld. Terwijl je geniet van het mooie uitzicht en het zachte geluid van het golvend water, droom je al snel over de lang vervlogen tijden die de oude stad ooit typeerden.

Voor de liefhebber van de stedelijke cultuur de grachten

Voor de avonturier: escape games in overvloed

Het lijkt misschien niet thuis te horen in het rijtje bezienswaardigheden met internationale allures, maar toch wensen we ook de avontuurliefhebber in het Amsterdamse verhaal te betrekken. In Amsterdam vind je immers talloze escape rooms waarbij je met het hele gezin de eigen ontspanning op poten kan zetten. Sommigen kiezen voor een leuke kindersetting terwijl anderen je in een handomdraai naar een horrorfilm brengen. We zullen er niet speciaal voor naar Amsterdam trekken, maar eenmaal we er zijn kan het wel een leuke toevoeging wezen. Zeker indien we er met vrienden opuit trekken.

Voor de wandelaar: het Vondelpark

Voor zij die houden van lange wandelingen waarbij een stedelijke omgeving en natuur elkaar weten af te wisselen, is het Vondelpark een echte aanrader. Tijdens jouw wandeling vind je er verschillende standbeelden, gebouwen en paviljoenen. Bovendien kan je er heerlijk dineren in de Vondeltuin en kan je er zelfs intensief sporten in het tennispark. De verschillende bruggen vormen tevens de ideale locatie voor een heuse fotoshoot. Want tijdens een bezoekje aan Amsterdam kan een leuk kiekje toch zeker niet ontbreken?

Voor de wandelaar: het Vondelpark

Voor de muziekliefhebber: het Koninklijk Concertgebouw

Toegegeven: het Koninklijk Concertgebouw is met z’n verschillende zalen een imposante locatie om ook zonder orkest te bezoeken. Toch vinden er jaarlijks zo’n achthonderd concerten plaats en trekt het heel wat liefhebbers van klassieke muziek aan. Voor wie echter op zoek is naar eigentijdse klassieke muziek, is het muziekgebouw aan’t IJ echter een betere keuze. Ga bij een bezoekje aan Amsterdam zeker eens de programmering na en wie weet vind je er wel een orkestrale afsluiter voor jouw bezoek aan deze Nederlandse grootstad.

You may also like