Home » 7 Belangrijke tips voor jouw reis naar Turkije

7 Belangrijke tips voor jouw reis naar Turkije

by Sander

Turkije is een van de meest bezochte vakantielanden voor Nederlanders. Garantie op mooi weer, prachtige stranden en een mooie cultuur. Het is dus goed te begrijpen waarom dit land zo populair is. Als je binnenkort dit land (voor het eerst) bezoekt, raden we je aan om de volgende tips goed in je achterhoofd te houden!

1. Vraag een E-visum aan

Je kunt gemakkelijk een elektronisch visum aanvragen, zodat je niet meer in de rij hoeft te staan op het vliegveld in Turkije. Hier kun je je visum voor Turkije snel aanvragen. Het is zo gebeurd, en het scheelt je een hoop tijd. Dit visum is bedoeld voor toeristen die niet langer dan 90 dagen in Turkije blijven.

Lees ook: 5 tips bij het zoeken naar de beste last-minute zonvakantie!

2. Houd het reisadvies in de gaten

De laatste jaren is er veel te doen rondom de veiligheid van Turkije. Met de coup en aanslagen van Koerden en IS ben je niet overal even veilig in Turkije. Via Buitenlandse Zaken kun je op de hoogte blijven van het reisadvies dat geldt voor regio’s in Turkije.

3. Neem een wereldstekker mee

Het stroomnetwerk in Turkije is niet hetzelfde als in Nederland. Het kan dus zijn dat je opladers of andere elektronica niet werken via het stopcontact. Koop daarom een wereldstekker, zodat je gegarandeerd je telefoon kunt opladen!

4. Neem een ‘Istanbul-Kaart’

Als je op vakantie gaat naar Istanbul, is het aan te raden om een Istanbul-Kaart te nemen. Met deze kaart kun je makkelijker gebruik maken van het openbaar vervoer. In deze wereldstad is het sowieso aan te raden om gebruik te maken van deze vorm van transport, aangezien het verkeer een chaos is. Deze kaart kun je online aanschaffen zodat je hem gelijk bij aankomst kunt gebruiken. Ook de ferry’s over de Bosporus zijn te gebruiken met deze kaart!

istanbul kaart

5. Houd de wisselkoers in de gaten

In Turkije wordt niet betaald met de Euro, maar met de Turkse Lira. Je kunt je geld wisselen op Nederlandse bodem, of in Turkije zelf. Het is aan te raden om niet al je euro’s te wisselen bij hetzelfde bureau, aangezien de prijzen van de Lira nogal kunnen fluctueren. Het kan dus zijn dat je veel geld kunt besparen, door naar een andere instantie te gaan. Ook is het niet handig om te veel Turks geld te hebben. Als je het geld weer moet wisselen naar Euro’s ben je een hoop kwijt aan transactiekosten.

6. Drink niet uit de kraan

Turkije is een redelijk ontwikkeld land, maar het water dat uit de kraan komt is niet drinkbaar. Maak daarom gebruik van mineraalwater uit een winkel. Zonde om ziek te worden tijdens je vakantie!

7. Afdingen

Als je in Turkije op vakantie bent, is de kans groot dat je een of meerdere keren wordt aangesproken door een straatverkoper. De gouden tip is; ga niet akkoord met de beginprijs! Vaak kun je ver onder deze prijs komen door te onderhandelen.

You may also like