Home » 5x waarom het Oktoberfest bezoeken met vrienden fantastisch is

5x waarom het Oktoberfest bezoeken met vrienden fantastisch is

by Scott
Waarom oktoberfest bezoeken

Zie jij het al voor je? Samen met je vrienden in lederhosen met een biertje in de hand losgaan op het grootste bierfeest ter wereld. Dat klinkt vast aantrekkelijk. Het Oktoberfest in München is een gezellig feest dat perfect geschikt is om met je vrienden naartoe te gaan. 

In het artikel hieronder zullen we je niet lastig vallen met de geschiedenis van het Oktoberfest. Echter proberen we onze lezers wel enthousiast te maken om samen met vrienden een keertje het Oktoberfest te bezoeken. Dit is gewoon iets dat je ooit eens moet meemaken. Waarom? Dat lees je hieronder!

Reden 1. Heerlijk Oktoberfestbier

Wist je dat er jaarlijks speciaal voor dit feest door zes lokale brouwerijen Oktoberfestbier wordt gebrouwen? Dit bier is dus nergens anders dan op het Oktoberfest verkrijgbaar. Het bier wordt enkel geschonken in literpullen en heeft een alcoholpercentage van ongeveer 6%. De kans is vrij groot dat je aan het einde van de avond samen met je vrienden staat te jodelen.

Reden 2. Beierse gerechten

Bij een lekker biertje hoort natuurlijk ook regelmatig een lekkere maaltijd. Op het Oktoberfest terrein in München vind je verschillende eetkraampjes waar ze traditionele Beierse gerechten verkopen. Denk bijvoorbeeld aan: wurst, pretel, schweinshaxe, hähnchen en lebkuchenherz. Ga je het Oktoberfest bezoeken? Dan moet je bovenstaande Beierse specialisten allemaal eens geprobeerd hebben.

Reden 3. Schaamteloos feesten in Lederhosen

Het is natuurlijk een heerlijk gevoel om als Nederlander schaamteloos in Lederhosen te feesten op het Oktoberfest in München. Op het Oktoberfest loopt iedereen rond in traditionele kledij. Alle vrouwen dragen dirndls en de mannen dragen lederhosen. Als je van plan bent om het Oktoberfest te bezoeken dan is een lederhose absoluut een must. Het beste kun je deze alvast een paar weken van te voren in huis houden. De verkoop van lederhosen gaat de weken voor het feest enorm hard. Wil jij zeker weten dat je samen met je vrienden in lederhosen het Oktoberfest kunt bezoeken? Bestel direct echte lederhosen van topkwaliteit in de webshop van Lederhosenwinkel.nl.

You may also like