Home » 5x waarom een auto huren op Curaçao geweldig is

5x waarom een auto huren op Curaçao geweldig is

by Scott
waarom auto huren curacao

Heb je een vakantie naar het zonnige Curaçao gepland? In dat geval is een auto huren op Curaçao het overwegen waard. In dit artikel vind je vijf redenen, die maken dat een huurauto zo aantrekkelijk is op het eiland. Aan welke van deze redenen heb jij zelf al gedacht? 

#1: geniet van je vrijheid op het eiland

Met een huurauto geniet je optimaal van de vrijheid die Curaçao je biedt. Je bepaalt zelf op welk moment je vertrekt, wanneer je weer terugkeert naar je appartement of hotel, enzovoorts. 

#2: wees onafhankelijk van het OV

Aansluitend op de vrijheid die een huurauto je biedt, ben je hiermee ook direct onafhankelijk van het openbaar vervoer op het eiland. Het openbaar vervoer is veel minder goed geregeld dan je in Nederland of bijvoorbeeld België gewend bent. De bussen rijden lang niet altijd op tijd, wat voor ergernissen kan zorgen tijdens je vakantie. 

#3: een auto huren is soms goedkoper

In vergelijking met het gebruik van een taxidienst, is het huren van een auto op Curaçao vaak goedkoper. Dit geldt in het bijzonder voor vakanties van minimaal een week! Des te langer je de huurauto reserveert, des te voordeliger dit relatief gezien ook wordt. 

#4: maak een rondrit over het eiland

Je komt met de huurauto op plekken waar mensen zonder auto vaak niet kunnen komen. De bus rijdt bijvoorbeeld naar lang niet alle mooie plekken op Curaçao. Het zou zonde zijn, wanneer je deze plekken over moet slaan.

#5: een auto huren is heel eenvoudig

Het huren van een auto is heel eenvoudig op Curaçao. Veel verhuurders zitten direct op de luchthaven, waardoor je na je vlucht meteen met de auto naar je accommodatie kunt reizen. Door je huurauto vanuit Nederland te reserveren, verzeker je jezelf van een goede deal. Er zijn diverse websites waarop je de verschillende verhuurders met elkaar kunt vergelijken. Let hierbij ook goed op de reputatie van een aanbieder van huurauto’s op Curaçao. 

You may also like