Home » 5x opletten voor zakkenrollers in de volgende steden

5x opletten voor zakkenrollers in de volgende steden

by Sander
reistips en reisverhalen parijs

Heerlijk eindelijk is het zover: de stedentrip die al lang op de planning stond. Koffers zijn gepakt, alle andere voorbereidingen zijn getroffen en je bent ready to go. Niets is fijner dan een zorgeloze trip, echter is het wel goed om een oogje in het zeil te houden rondom je waardevolle spullen. Je wilt immers niet je telefoon of geld kwijtraken. Zakkenrollers zijn dan ook een nachtmerrie voor elke toerist. Benieuwd in welke steden zakkenrollers het meest actief zijn? Lees dan hier de vijf steden waar de zakkenrollers op de loer liggen.

1. Barcelona

Het is niet alleen een geliefde stad onder de stedentrips, maar ook onder de zakkenrollers. Een stad waar je zowel kan genieten van strand als geweldige cultuur. Van het FC Barcelona stadion tot de Sagrada Familia en Park Guell, er zijn genoeg trekpleisters te vinden in Barcelona. Ook de bekende winkelstraat La Ramblas staat bekend om de vele toeristen. Dit is dan ook een geliefde plek onder de zakkenrollers. Let hier dan ook goed op bijvoorbeeld je tas of je mobiele telefoon in je broekzak. Heb je een reisverzekering afgesloten? Dan zou je deze voorwaarden nog kunnen checken in hoeverre je hiervoor gedekt bent. Denk er in ieder geval aan om aangifte te doen bij de lokale politie.

2. Parijs

Op nummer twee staat de stad van de liefde: Parijs. Ook deze stad trekt jaarlijks miljoenen toeristen en is dan ook een ware walhalla voor zakkenrollers. Van de bekende schildersbuurt Monmartre tot de Champs-Elysees, dit zijn de plekken waar je extra alert moet zijn. Ben je daarnaast van plan om veel met de metro te reizen? Dan is het ook goed om hier je tas goed in de gaten te houden.

3. Madrid

Het is de hoofdstad van Spanje en de stad die de thuisbasis vormt voor twee belangrijke voetbalclubs: Real Madrid en Atletico Madrid. Daarnaast is ook het Koninklijk Paleis een belangrijke trekpleister voor de stad. Vergeet niet het archeologisch museum en de drie internationaal befaamde kunstmusea. Genoeg bezienswaardigheden in deze prachtige stad en daarmee ook een belangrijke stad voor zakkenrollers. Door de soms chaotische pleinen en het verkeer zijn dit perfecte situaties waarin je zo ontdaan kunt worden van je waardevolle spullen.

4. Rome

Niet alleen Spanje kent steden waarin veel zakkenrollers actief zijn, ook Rome is een stad die bekend staat om de vele diefstallen tijdens vakantie. Denk aan het Vaticaan en het Colosseum. Plekken waar iedereen graag een kiekje wilt schieten voor mooie herinneringen en zich wilt wanen in het Romeinse tijdperk. Een perfecte kans om voor zakenrollers hun slag te slaan.

5. Praag

Last but not least: Praag. Een stad die je misschien niet direct had verwacht in dit lijstje. Niks is minder waar. De populariteit voor deze stad neemt steeds meer toe en dus ook voor zakkenrollers om geld of mobiele telefoons te stelen. Niet alleen binnen Praag is dit een probleem. In heel Tsjechië is er veel sprake van diefstal tijdens vakantie.

Ga je op vakantie naar een van bovenstaande steden? Let dan extra goed op je spullen. Daarnaast is het goed om even te checken of je wellicht een doorlopende reisverzekering hebt of er nog een dient af te sluiten je stedentrip. Zo ben je je gehele reis goed dekt.

You may also like