Home » 5 Tips bij het kopen van een boot

5 Tips bij het kopen van een boot

by Sander
boot

Je wil graag een boot kopen, maar wil je dan hybride varen? Het is goed dat je je daar in gaat verdiepen en dan zelf weet wat voor boot je wil en wat je budget is. Jouw budget is namelijk van belang om te weten voordat je gaat zoeken. Als je dat helder hebt kun je je zoektocht beginnen aan de hand van onze tips. 

Tip 1: Juiste tijd een boot kopen

Ga eens een kijkje nemen bij Navalia Boten. Je kunt dan zien wat er zoal te koop is en dan begint het vaak al snel te kriebelen. Je hebt zin om te varen, maar zorg er dan voor dat je op het juiste moment van het jaar een boot gaat kopen. De meeste boten staan namelijk te koop in de lente, omdat het dan warmer wordt en de dagen dan langer zijn. Maar zoals je je ook wel kunt bedenken zijn de prijzen dan ook hoger. Als je na de zomer een boot gaat kopen, zijn ze vaak goedkoper. Dus bedenk je goed of je wil varen en zo ja, dan kun je ook in de wintermaanden rondkijken en dan voor een lager bedrag een boot kopen. 

Tip 2: Goed voorbereiden

Je moet goed weten wat je wil en je dus goed oriënteren. Welke wensen heb je, wat is je budget? Ga op zoek naar een goed magazine, bezoek een beurs en zoek online naar diverse boten die je worden aangeboden. 

Tip 3: Stalling regelen

Je wil je boot graag zo lang als mogelijk hebben en daar ben je dan ook zuinig op. Daarom moet je een goede stalling hebben. Als het vaarseizoen voorbij is dan kun je je boot het beste naar de stalling brengen, zodat hij onderhouden kan worden en nagekeken kan worden als je dat nodig hebt. 

Tip 4: Vaarbewijs nodig of niet?

Aan de hand van wat voor boot je gaat kopen moet je ook kijken of je een vaarbewijs nodig hebt. Als de boot niet sneller gaat dan 20 km per uur en is niet groter dan 15 meter, dan heb je geen vaarbewijs nodig en kun je dus zo varen.  

Tip 5: Verzekeringen regelen

Van belang is ook dat je nagaat hoe je verzekerd bent op het water. Je kunt altijd een ongeluk krijgen, helaas en daarom is het van belang dat je ook goed verzekerd bent zodat de kosten dan gedekt zijn.

You may also like