Home » 5 redenen waarom een vakantie naar Noorwegen op jouw bucketlist moet staan!

5 redenen waarom een vakantie naar Noorwegen op jouw bucketlist moet staan!

by Eva Groene
5 redenen waarom een vakantie naar Noorwegen op jouw bucketlist moet staan!

Noorwegen is een geliefd vakantieland. Dit bijzondere land staat bekend om zijn wilde en ongerepte natuur. Noorwegen heeft als land zijnde heel veel te bieden, hieronder volgen dan ook vijf redenen waarom jij eens een vakantie naar Noorwegen zou moeten ondernemen!

1. De prachtige fjorden

Iedereen heeft er wel eens over gehoord: de fjorden van Noorwegen. Fjorden zijn niet alleen uniek voor Noorwegen, zo vind je ze bijvoorbeeld ook in Chili, IJsland en Alaska. Maar niets is te vergelijken met de Noorse fjorden. Vooral in het zuiden vind je talloze mooie fjorden, de mooiste is misschien wel het Geirangerfjord. Kortom, alleen al om de prachtige fjorden zou je ooit eens naar Noorwegen moeten gaan.

2. De mooiste uitkijkpunten

Ook de meest indrukwekkende uitkijkpunten vind je in Noorwegen. Je kan kilometers ver kijken in het ruige, sensationele landschap. Maar niet alleen het uitzicht zelf is indrukwekkend, ook de bouwsels zelf zijn vaak erg bijzonder. Een voorbeeld hiervan is het Stegastein uitzichtzichtpunt, met een glasplaat als vloer is dit bijzondere architectuur. Ook de Preekstoel rots moet je eens bekijken, deze ligt in de regio Stravanger. De Preekstoel in Noorwegen is een heel bijzonder en indrukwekkend rotspunt.

3. Verse vis

Visliefhebbers zijn in Noorwegen helemaal aan het juiste adres. Er is namelijk een hele lange kustlijn en daarnaast zijn er ontelbare vissershavens te vinden. Hierdoor is er nergens versere vis te vinden dan in Noorwegen. Helemaal de zalm is favoriet, ga dan ook eens naar een van de vele goede restaurants en bestel een zalmfilet. Gegarandeerd dat je avond dan niet meer stuk kan. Naast het feit dat de vis zo vers is, wordt hij ook (h)eerlijk bereid met lokale en biologische kruiden en ingrediënten.

4. De Atlantische route

Een fly drive naar Noorwegen is sowieso een goed idee. Wanneer je dan toch van plan bent dit te doen, dan zou je zeker ook de Atlantische route moeten rijden. Tijdens de Atlantische route leg je een spectaculaire weg af langs de kust. Je rijdt over verschillende hoogbruggen, die de talloze eilanden verbinden. De route is erg spectaculair en je zal dan ook je ogen uitkijken tijdens de rit!

5. De Midzomernachtzon

De Midzomernachtzon is een heuze belevenis op zich. Het is heel bijzonder om te reizen als het nauwelijks donker wordt. Boven de poolcirkel, dat is waar je de echte midzomernachtzon beleeft. Hoe noordelijker je dus op reis gaat, hoe meer je deze bijzondere ervaring zult meemaken. Om de ervaring nog ultiemer te maken, zou je tijdens een heldere nacht de ‘zonsondergang’ eens aan zee moeten meemaken. Deze ervaring is magisch!

You may also like