Home » 5 redenen om naar Drenthe op vakantie te gaan

5 redenen om naar Drenthe op vakantie te gaan

by Guido van der Sanden
5 redenen om naar Drenthe op vakantie te gaan

Vier jij je vakantie dit jaar dichtbij huis maar weet je nog niet goed welke Nederlandse provincie het meest geschikt is voor jou? Lees dan snel verder door naar de 4 redenen waarom Drenthe de ideale vakantie provincie is van Nederland.

Rust en ruimte

Drenthe is de dunst bevolkte provincie van Nederland. Dit is dus ideaal voor je vakantieganger die op zoek is naar rust en ruimte. Wil je even helemaal ontspannen dan is Drenthe de ideale plek om te verblijven. Geniet tijdens je verblijf van de prachtige natuur die te vinden is in de wijde omgeving. De provincie telt maar liefst 3 nationale natuurparken waar een grote diversiteit aan flora en fauna te ontdekken valt.

Familie provincie

Staat er een vakantie met de gehele familie op de planning dan is Drenthe ook zeker een goede keuze om te verblijven. Zo is er voor ieder wat wils. Ga er een dagje op uit naar Adventure Zoo Emmen waar de jeugd hun ogen zal uitkijken naar alle gevaarlijke dieren uit de wildlife. Overnacht daarna met de hele familie op de Huttenheugte  waar iedereen zijn eigen vakantiehuisje kan boeken. Wil je liever gezellig met iedereen bij elkaar in een huisje dan zijn de 6 of de 12 persoonshuisje de beste keus. Ook voor de kleintjes is de Huttenheugte het ideale vakantiepark want het themapark Plopsaland ligt op een steenworp afstand.

Sportieve vakantie

Ook voor de sportieve vakantieganger is Drenthe de geschikte keus. Met maar liefst 1700 kilometer aan fietsroutes staat Drenthe aan kop in de lijst van fietsprovincie. Daarnaast zijn er ook diverse wandeltochten te volgen en voor degene die het nog iets avontuurlijker wil, die kan een van de modderige MTB-routes volgen op de mountainbike.

5 redenen om naar Drenthe op vakantie te gaan - hunebedden

Hunebedden

Wil je meer te weten komen over een stukje belangrijke geschiedenis van Nederland dan is een bezoek aan de hunebedden een echte must do. Je vindt er nog een stuk of 50 in heel Drenthe. Het blijft echter nog altijd een raadsel hoe de landbouwwerkers het zoveel jaar terug zonder machines  voor elkaar kregen om de loodzware stenen op elkaar te stapelen. Hunebedden werden vroeger vooral gebruikt als graven. Je kan diverse tours boeken waarbij een gids je meer uitleg zal geven over de hunebedden.

5 redenen om naar Drenthe op vakantie te gaan - kamp westerbork

Kamp Westerbork

Ook Kamp Westerbork is een bijzondere plek met een zeer belangrijk stukje geschiedenis van Nederland. Op deze plek wordt de herinneringen aan meer dan 100.000 Nederlandse Joden in leven gehouden. Je vindt er een museum waar veel informatie te vinden is uit de tijd toen dit allemaal gebeurde. Ook is er terrein waar een monumenten is geplaatst zodat er plaats is voor herdenkingen en het bekende Herinneringcentrum Kamp Westerbork.

You may also like