Home » 5 redenen om Mauritius te bezoeken

5 redenen om Mauritius te bezoeken

by Sander

Een klein paradijselijk eiland in het midden van een grote oceaan, dat is Mauritius! Mauritius ligt op ongeveer 850 km afstand van Madagascar. Mauritius vormt samen met twee andere eilanden (Rodrigues en La Réunion) een archipel, ook wel Mascareignes Archipel genoemd. Komt dit al bekend voor? Mocht je dit kleine vulkanische eiland nog niet kennen, dan zal je werkelijk versteld staan van de dichtbevolkte gebieden met een enorm grote etnische diversiteit, prachtige landschappen en de bijzondere natuur. Ken je het eiland wel? Dan heeft het eiland je vast al in zijn grip genomen. Dit betoverende eiland is voor vele toeristen een must-see. In de onderstaande tekst worden enkele redenen opgesomd waarom Mauritius echt niet mag ontbreken in jouw lijst met ultieme vakantiebestemmingen.

1. Prachtige stranden

De stranden op de ansichtkaarten van Mauritius zijn nog mooier in het echt. De mooie witte zandstranden, het kristalheldere azuurblauwe water en palmbomen zijn werkelijk adembenemend. Het klimaat van Mauritius is daarnaast erg stabiel, wat betekent dat je het gehele jaar optimaal kunt genieten van de stranden en het warme weer! Ook kun je altijd een rustig plekje op het strand vinden langs de oneindig lange kustlijn (Mauritius is bovendien ook een eiland). Ten noordwesten van Mauritius zijn een aantal erg populaire badplaatsen te vinden waaronder Grande Baie, hier zijn erg veel mooie stranden te vinden zoals Pereybere. Ook rondom de hoofdstad van Mauritius (Port Louis) zijn erg veel populaire stranden te vinden. Hier heb je ook nauwelijks last van eventuele regen of wind, de stranden worden namelijk afgeschermd door de bergen. Ook het de stranden Belle Mar en Blue Bay worden echt aangeraden. Deze stranden worden voornamelijk door de lokale bevolking bezocht.

2. Heerlijk weer, het gehele jaar door!

Wanneer je Mauritius tussen november en mei bezoekt, dan kom je terecht in het droge seizoen van het eiland. De overige zes maanden worden beschouwd als de wintertijd oftewel het natte seizoen. Gedurende de zomer periode ligt de temperaturen tussen de 25 graden en 30 graden Celsius, daarnaast de lucht ook erg vochtig. Van juli tot en met september, de wintertijd, is de temperatuur gemiddeld 5 graden Celsius lager en is er vaak sprake van een krachtige wind. Het gehele jaar door kun je dus heerlijk genieten van dit geweldige klimaat. Daarnaast komen natuurrampen, zoals orkanen, nauwelijks voor op dit eiland!

3. De droomlocatie voor het voltrekken van een huwelijk

Vele willen graag het in het huwelijksbootje stappen op een paradijselijke bestemming, Mauritius is hier meer dan geschikt voor! Daarnaast is het ook de ideale bestemming voor de huwelijksreis. De huwelijksdag is een van de meest belangrijke momenten in je leven, dit wil je dan ook graag zo speciaal mogelijk maken. Een unieke omgeving, zoals Mauritius, kan net dat beetje extra geven aan jouw speciale moment. De prachtige stranden, het azuurblauwe water, de zonnestralen en de palmbomen geven iedereen een ultiem vakantie gevoel. Daarnaast kan het huwelijk (afhankelijk van het budget natuurlijk!) opgevolgd worden door een heerlijke huwelijksreis. Op het eiland zijn vele trouwlocaties, feestzaaltjes en weddingplanners te vinden voor het creëren van een prachtig huwelijk dat volledig aan jouw wensen voldoet. Alles kan geregeld worden op Mauritius: van de huwelijkstaart tot de decoraties van de ceremonie!

4. Het onderwaterparadijs

Niet alleen het eiland heeft prachtige flora en fauna te bieden, ook het water rondom het eiland zit vol leven. De temperatuur van het water is ideaal en ligt gemiddeld rond de 25 graden Celsius. Het hart van een duikliefhebber gaat vaak sneller kloppen bij de gedachte aan het koraalrif van Mauritius. De riffen zijn vergelijkbaar aan het onderwaterleven van de Malediven. Er zijn veel verschillende koraalsoorten te vinden. Er is ook een niet veel voorkomende koraalsoort te vinden, namelijk zwart koraal! Er is volop leven te vinden in het water rondom het eiland: dolfijnen, haaien, tropische vissen, walvissen, inktvissen en ga zo maar door! Daarnaast zijn er op het eiland vele grotten te vinden, dit heeft het eiland te danken aan de vulkanische oorsprong. Ook de grotten zijn prachtig! Ook liggen er rond het eiland een aantal wrakken van schepen die door de duikliefhebbers ontdekt kunnen worden.

5. Culinaire hoogstanden

Op Mauritius is een grote enorm grote etnische diversiteit te vinden, ook de gerechten die gemaakt worden op het eiland zijn erg divers. De keuken op Mauritius is onder andere gebaseerd op de Franse, Britse en Nederlandse keuken. Er worden veel verse producten gebruikt zoals vers fruit en verse vis. Er wordt ook veel gebruik gemaakt van diverse kruiden en curry’s. Daarnaast wordt er op Mauritius veel thee, kokoswater en rum gedronken, dit zijn allemaal lokale producten. Mauritius heeft naast alle prachtige natuur dus ook op culinair gebied te bieden! Klinkt dit nu niet als de ideale vakantiebestemming?

You may also like