Home » 5 onvergetelijke reizen die je eens in je leven moet hebben gemaakt

5 onvergetelijke reizen die je eens in je leven moet hebben gemaakt

by Sander
Spitsbergen

De meeste mensen hebben stiekem wel een lust om te reizen. Het lijkt een beetje in de mens te zitten om alles te willen ontdekken en ook de wereld. Veel studenten kiezen ervoor om tijdens of na hun studie een wereldreis te maken. Een aantal plekken in de wereld mag je daarbij niet vergeten.

1. Tanzania

In Tanzania zijn ze nog altijd onder de indruk van de blanken die naar het land afreizen. Tanzania beschikt over vele mooie natuurgebieden, zoals de grootste berg van Afrika, de Kilimanjaro. De berg ligt in het noorden op de grens met Kenia en is in 6 dagen te beklimmen. Hier heb je echter wel een goede training voor nodig. Zie je het toch niet zitten om actief een berg te beklimmen, dan is het ook een optie om naar één van de eilanden te vertrekken, zoals Pembe Island. Maar wat niet kan ontbreken bij je reis naar Tanzania is een safari. Tijdens de safari zal je ongetwijfeld de Big Five gaan zien, want er zijn ontzettend veel dieren in Tanzania.

de Kilimanjaro beklimmen

2. Indonesië

Ben je toch niet helemaal voldaan terug gekomen van de Big Five in Tanzania, omdat je niet genoeg dieren hebt gezien? In Indonesië trek je dit weer recht op Bukit Lawang. De orang oetans zijn hier gewend om eten te krijgen van de toeristen waardoor ze je blijven knuffelen tot je ze eten geeft. Daarnaast zijn er nog meer plekken op Sumatra die je niet wil missen, zoals Pulau Samosir, wat erg gezellig is en Pulau We, wat een geschikt eiland is om te duiken. Als je nog tijd over hebt, zijn ook de vulkanen op Java en de watervallen op Bali een goed punt om te bezoeken.

3. Nieuw Zeeland

Een van de meest bijzondere landen is Nieuw Zeeland. Er is zoveel verscheidenheid in dit land, dat je je er zelfs na jaren wonen niet verveeld. Als je gek bent op avontuur is skydiven in Nieuw Zeeland een aanrader. Het uitzicht wat je hierbij hebt, is echt ongelofelijk en ben je tijden later nog niet over uitgepraat. Voor Nieuw Zeeland geldt dat het jaargetijde niet uitmaakt. Het Tasmanlake is heel mooi in de winter, omdat de rotsen onder sneeuw en ijs liggen, maar ook in de zomer is bijvoorbeeld Hawkes Bay prachtig om te bezoeken.

4. Spitsbergen

In het hoge noorden van Europa is Spitsbergen te vinden. Heb je altijd al eens walrussen en ijsberen willen zien, dan is Spitsbergen de uitgelezen locatie daarvoor. Echter is het hier wel koud en dat is wel iets om rekening mee te houden, want daar is niet iedereen voor weggelegd. Een reis naar Spitsbergen is een unieke ervaring en doet zeker niet af aan de andere vakantielanden.

Spitsbergen

5. Australië

Aan de andere kant van de wereld vind je Australië. Één van de mooiste stranden in de wereld is Whitsundays. Verder is de Oostkust van het land goed geschikt om te surfen. Maar ook duiken in het Great Barrier Reef is een aanrader. Als je even klaar bent met al het zand en het water, is er in het midden van het land Alice Springs. Dit is een soort woestijn, waar je ‘s avonds een goed uitzicht hebt over de sterren.

You may also like