Home » 5 handige tips voor stedentrip in Barcelona

5 handige tips voor stedentrip in Barcelona

by Sander
5 handige tips voor stedentrip in Barcelona

Ben jij van plan om een stedentrip te maken naar Barcelona in Spanje? Wat zijn nu de échte do’s in deze zonnige stad aan de Middellandse Zee? Welke bezienswaardigheden moet je echt niet missen? Hier volgen 5 handige tips voor een onvergetelijke stedentrip in Barcelona.

1 Sagrada Família

De Sagrada Família is de bekendste bezienswaardigheid van Barcelona. Niet iedereen vindt de Sagrada Família mooi, maar één ding is zeker: het is dé toeristische trekpleister bij uitstek. Deze kerk werd ontworpen door Antoni Gaudí. In 1882 werd er met de bouw gestart en tot op de dag van vandaag is de kerk nog steeds niet af. In de Sagrada Família is een museum gevestigd en vanuit de toren heb je een uitzonderlijk mooi uitzicht over de stad.

2 Parc Güell

Even heerlijk ontspannen kan je in het betoverende stadspark Parc Güell (oppervlakte: 15 hectare!). Het park is uniek en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt hier urenlang slenteren en uitrusten in het dennenbos, tussen palmbomen en andere Mediterrane beplanting. In Parc Guëll vind je ook het Casa Museu Gaudí, een museum over Gaudí. Door het park kronkelt een zitbank in de vorm van een slang. Hier heb je gegarandeerd een mooi uitzicht over Barcelona.

3 Ramblas

Als je naar hartenlust wil shoppen, breng dan een bezoekje aan de Ramblas. Deze boulevard is een kilometer lang. De Ramblas begint bij het Plaça Catalunya en eindigt bij zee. Het is hier erg toeristisch en er zijn dan ook veel winkels en horecagelegenheden te vinden. Houd je van kunst? Bekijk dan eens het Monument ter ere van Columbus. Of ga naar een operavoorstelling in het indrukwekkende Gran Teatre del Liceu. Om de honger te stillen is een bezoek aan taartenzaak Escribà een must. Let wel goed op je spullen: op de Ramblas zijn zakkenrollers actief.

4 Miró Museum en Picasso Museum

In Barcelona vind je twee musea ter ere van beroemde kunstenaars uit de stad: Pablo Picasso en Joan Miró. In het Picasso Museum vind je veel kunstwerken uit de beginjaren van de kunstenaar. Je vindt hier meer dan 2000 werken, waaronder veel schilderijen en tekeningen. Het Miró Museum, dat boven op een berg ligt, is te voet te bereiken. Het is even doorzetten, maar op 173 meter hoogte heb je een geweldig uitzicht. In het museum zelf vind je veel schilderijen, tapijten en beelden.

5 Vervoer in Barcelona

Je bent net aangekomen op Barcelona Airport en je vraagt je af hoe het vervoer in de stad geregeld is. Allereerst zoek je vervoer naar het centrum van Barcelona. Goed nieuws: er zijn meerdere mogelijkheden. Zo kun je per trein, per metro of per bus van het vliegveld naar het centrum reizen. Als je met de metro gaat, zal je wel een paar keer over moeten stappen. In de stad zelf is het een echte aanrader om op de fiets langs de hotspots te gaan! Zo blijf je actief bezig.

You may also like