4 romantische huwelijksreis bestemmingen
Azië Bali Canarische Eilanden Europa Indonesië Italië Rome Spanje Thailand Beachlife Natuur & Wildlife Reistips

4 romantische huwelijksreis bestemmingen

Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk! Dat moet natuurlijk gevierd worden met een romantische huwelijksreis voor 2. De vraag is alleen: waar naar toe? Met het bestaan van tal van huwelijksreisbestemmingen, wordt een keuze hierin niet bepaald makkelijk gemaakt. Om jullie daar een handje bij te helpen, hebben wij in dit artikel 4 van dat soort bestemmingen onder de loep genomen, waarbij we tevens hebben geprobeerd om een zo divers mogelijk aanbod weer te geven, geschikt voor iedere portemonnee.

Europa

Laten we eerst maar eens dicht bij huis beginnen: Europa. En hoewel we het er liever niet over hebben, doen we het toch. Een huwelijksreis bestemming in Europa is lief voor je portemonnee. Immers, je hoeft geen lange afstanden af te leggen, waardoor je de reiskosten drukt. Is er dan wel op korte afstand romantiek te vinden? Jazeker! Wij zetten 2 romantische huwelijksreis bestemmingen in Europa voor je op een rij: Italië en Spanje.

Italië

Romantischer dan Italië wordt het in Europa bijna niet. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kun je ervoor kiezen om een city-trip te doen. Steden die je kunt bezoeken, zijn bijvoorbeeld het historische Rome, de Renaissance-stad Florence of het super romantische Venetië. Een tip voor die laatste: bekijk Venetië vanaf het water door met een gondel door de stad te gaan en laat jullie bezingen door een gondelier. Ongetwijfeld zal hij een prachtig ‘That’s Amore!’ aan jullie newly weds ten gehore brengen.

Spanje

Bijzonder historische plaatsen, prachtige stranden, idyllische eilanden, lekker eten en drinken en bijna het hele jaar heerlijk weer. Dat is in een notendop wat Spanje te bieden heeft. Hoewel het vasteland van Spanje ook zee en strand heeft, kun je er voor kiezen om naar een van de eilanden te vliegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Canarische Eilanden (Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote), Mallorca of Ibiza? Het zijn tropische bestemmingen op slechts zo’n 2 tot 4,5 uur vliegen vanaf Nederland én je hebt het gevoel er echt even tussenuit te zijn met z’n tweetjes.

Azië

Voor wie juist wat verder van huis wil en het niet erg vindt om langere afstanden af te leggen: Azië. Hét continent voor een romantische huwelijksreis. En hoewel het niet bepaald om de hoek ligt, kun je hier toch voor relatief weinig geld een unieke ervaring beleven. In Azië vind je cultuur, natuur, avontuur en strand. We zetten 2 voorbeelden van honeymoons in Azië voor je op een rij: Thailand en Indonesië.

Thailand

Een van de huwelijksreizen die je in Azië zou kunnen doen, is die naar Thailand, waar jullie reis begint in wereldstad Bangkok en waar die eindigt in (of beter: op) Koh Lipe; een typisch Thais eiland met witte zandstranden omgeven door palmbomen en zee. Waar je in Bangkok de mooiste tempels en stoepa’s kunt bewonderen, kun je op Koh Lipe relaxen, kajakken en snorkelen. Met Thailand als romantische huwelijksreisbestemming kun je alle kanten op, ook als je budget niet al te hoog is.

Indonesië

Denk je aan Indonesië, dan denk je vaak ook gelijk aan Bali. Dit Indonesische eiland is enorm populair, ook bij pasgetrouwde stellen. Bali staat bekend om haar vriendelijke bevolking en heerlijk (én betaalbaar) eten. Daarnaast heeft het eiland veel keuze aan luxe overnachtingsplekken en een overvloed aan natuur en cultuur. Ga op zoek naar wilde dolfijnen voor de kust of bezoek het leuke kunstenaarsdorp en culturele hart van Bali; Ubud. Hoewel een huwelijksreisbestemming als Indonesië mogelijk iets duurder is dan Thailand, is het absoluut je portemonnee waard.

Wij hopen dat we je met bovenstaande romantische huwelijksreis bestemmingen hebben weten te inspireren. We krijgen haast zelf zin om te gaan. En… Welke bestemming wordt het? Happy honeymoon!

Photos

  Sander

  Gek van reizen met de rondreis door West-Amerika als hoogtepunt. Next: New York

  You Recently Viewed ...

  Voor het eerst op reis met de camper Let vooral hier even op!

  Voor het eerst op reis met de camper? Let vooral hier even op!

  Dit is waarom je ooit in je leven alleen op reis moet zijn geweest

  Dit is waarom je ooit in je leven alleen op reis moet zijn geweest

  De top 5 must visits in Londen

  De top 5 must visits in Londen

  Top 5 wandelapps van dit moment

  Top 5 wandelapps van dit moment

  Ontsnap aan de winter op deze vijf zonzekere bestemmingen

  Disqus shortname is required. Please click on me and enter it

  LEAVE A COMMENT

  Wiloke