Home » 4 redenen waarom je een reis naar Tanzania op je wishlist moet zetten

4 redenen waarom je een reis naar Tanzania op je wishlist moet zetten

by Sander
4 redenen waarom je een reis naar Tanzania op je wishlist moet zetten

Tanzania is een schitterende en afwisselende reisbestemming. Het land heeft gigantisch veel te bieden qua natuur en activiteiten, van parelwitte stranden tot een exotische safari. Tijdens een rondreis Tanzania ontdek je alle hoogtepunten die jij absoluut eens gezien wilt hebben. Dit zijn 4 redenen waarom wij vinden dat je Tanzania op je bucketlist moet zetten.

Safari in de Serengeti

Het Nationaal Park Serengeti is het bekendste nationale park van het land en misschien wel van Afrika. Hier bewonder je tijdens een luxueuze safari meer dan 500 soorten vogels en 70 soorten zoogdieren. Dit is dé plek om de beroemde Big Five te spotten: de leeuw, het luipaard, de olifant, de neushoorn en de buffel. Tijdens een reis naar Tanzania mag je dit echt niet missen! Daarnaast vindt ‘the great migration’ hier plaats, waarbij zebra’s en gnoes met duizenden tegelijk door het landschap trekken.

Ngorongoro Krater

De Ngorongoro Krater is een grote vulkanische krater met een diameter van 10 kilometer. Deze is ontstaan uit een slapende vulkaan die miljoenen jaren geleden in elkaar gestort is. Tegenwoordig is het een schitterend natuurgebied met bossen, zoutmeren en een groot aantal zebra’s, leeuwen, gnoes, nijlpaarden en gazellen. Ook wonen er veel Masai in dit natuurgebied, een kleurrijk inheems volk.

Kilimanjaro beklimmen

Dit is een onvergetelijke activiteit voor de actieve vakantiegangers. De Kilimanjaro is niet alleen de hoogste berg van Afrika, maar met zijn 5.895 meter ook de hoogste vrijstaande berg van de wereld. Je kunt de Kilimanjaro beklimmen. Dit is wel een tocht die je niet moet onderschatten, want de hoogte en het grote temperatuurverschil maken dit een zware tocht. Je kunt via verschillende routes naar de Uhuru Peak klimmen en afhankelijk van de route die je kiest, is het mogelijk om het laatste deel ’s nachts af te leggen zodat je de zonsopgang bekijkt vanaf de top. De temperatuur kan ’s nachts wel rond de -20 graden worden.

De stranden van Zanzibar

Zanzibar is een idyllisch eiland voor de kust van Tanzania. Ga hier naartoe voor een ontspannen strandvakantie of sluit je reis naar Tanzania af met een paar dagen in Zanzibar. Het ene strand is nog mooier dan het andere, het water is knalblauw en kraakhelder en je kunt hier fantastisch duiken, snorkelen en watersporten. Het valt zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan Stone Town, de hoofdstad van het eiland, waar je de vele specerijen van het eiland kunt proeven. Tanzania is ook een populaire huwelijksreisbestemming doordat actie en romantiek goed met elkaar te combineren zijn.

You may also like