Home » 4 Redenen om het Zuid Frankrijk te bezoeken

4 Redenen om het Zuid Frankrijk te bezoeken

by Sander
4 Redenen om het Zuid Frankrijk te bezoeken

Al sinds mensheugenis trekt het zuiden van Frankrijk bezoekers aan. Van het aantrekkelijke klimaat tot de geurige lavendelvelden en van de prachtige stranden van de Côte d’Azur tot de historische overblijfselen in de Provence: Zuid-Frankrijk is veelzijdig en heeft voor elk wat wils! Om je wegwijs te maken met de zonovergoten Franse regionen, zijn hier 4 redenen om op reis te gaan en het zuiden van Frankrijk te bezoeken.

Oude Griekse en Romeinse architectuur

Overblijfselen van Griekse en Romeinse ontdekkingsreizigers zijn te vinden in de hele regio. Denk bijvoorbeeld aan de havenstad Marseille, dat een belangrijke landingsplaats was voor de Grieken en Romeinen die de Middellandse Zee afreisden. Nederzettingen die te bewonderen zijn, zijn onder meer het 1e eeuwse Romeinse amfitheater in de stad Arles, de Griekse haven in Marseille en de Romeinse aquaduct in Nîmes. Als historiefanaat, vergeet ook zeker niet een tour te doen in Aix-en-Provence, om kennis te maken met de gelaagde geschiedenis van deze belangrijke buitenpost voor de Romeinen. 

Als jij de mooiste plekken in het zuiden van Frankrijk wilt bezoeken, dan wil je vast en zeker ook genieten van een smaakvol ingerichte vakantievilla. Zoek eens op vakantiehuis Zuid Frankrijk om je vakantie een gegarandeerd succes te maken! 

De voortreffelijke wijnen

Als je van plan bent Zuid Frankrijk te bezoeken, dan zul je ongetwijfeld een goed flesje rode wijn of rosé openen. Al meer dan 2600 jaar geleden worden de Provençaalse wijnen beschouwd als ware smaaksensaties. Mocht je meer te weten willen komen over de Franse wijnen, doe dan een wijntour in een van de bekende wijngebieden. 

De Provençaalse keuken 

Een van de bekendste Franse cuisine is te vinden in het zuiden van Frankrijk. Maak kennis met de Provençaalse keuken, een natuurlijke mix van zonovergoten producten en dieren uit de zee. Een favoriete lokale specialiteit is bouillabaisse, een welbekend gerecht afkomstig uit Marseille met verse vis uit de Middellandse Zee. Vergeet ook zeker niet ratatouille te proeven, een Franse stoofpot met onder meer aubergine, courgette, paprika’s en de typische kruiden van de Provence. 

Met de hele familie of vriendengroep op vakantie? Dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat je beschikt over een ruim vakantiehuis die van alle gemakken is voorzien. Kijk op groepsaccommodatie voor meer informatie. 

Ontdek een mix van culturen

Franse kust van de Middellandse Zee is ware smeltkroes van culturen. Met name Marseille is altijd al een logische bestemming geweest voor immigranten, van de oude Grieken en Romeinen tot de recentere komst van de Corsicaanse en Armeense immigranten. Bovendien is er een sterke Noord-Afrikaanse aanwezigheid, met vele mensen uit de voormalige Franse kolonies Algerije, Tunesië en Marokko. Hierdoor wordt Marseille door sommigen ook wel “Klein Afrika” genoemd, wat het een geweldige plek maakt om het eten, de muziek en de cultuur van Noord-Afrika te ontdekken.

You may also like