Home » 4 must haves tijdens jouw kampeervakantie

4 must haves tijdens jouw kampeervakantie

by Sander
4 must haves tijdens jouw kampeervakantie

Wie houdt er nu niet van kamperen? Maar liefst 20% van alle Nederlanders kiest elk jaar voor een kampeervakantie. Lekker even tot jezelf komen in de natuur, met alle stilte om je heen. De hele dag heerlijk buiten zijn middenin het bos, duinen of bergen. Daar rust je pas echt van uit. Ideaal ook wanneer je een avonturier bent en graag van de ene naar de andere plek reist. Maar wat zijn nu die paar essentials die je echt mee moet nemen als kampeerder? Vandaag geven we je een overzicht van de meest belangrijke kampeer must haves.

De juiste slaapzak

Vaak gooien we bij het inpakken een gemiddelde standaard slaapzak in de kofferbak. Maar op vakantie komen we er vaak al snel achter dat dit niet zo handig was. Kan het op je bestemming subtropisch heet zijn? Dan is zo’n synthetische slaapzak een killer. En slecht slapen op vakantie is natuurlijk een ramp. Kies in dit geval bij voorkeur voor een slaapzak van katoen en eventueel een katoenen lakenzak voor als het echt te warm is voor de slaapzak. En datzelfde geldt voor plekken waar het koud kan zijn. Wie ooit wel eens met een dun slaapzakje in de vrieskou heeft geslapen weet het: geen aanrader! Investeer dus in een paar donzen mummy slaapzakken. Groot voordeel van dit model slaapzak is dat je ze helemaal over je hoofd heen kunt trekken, zodat je hele lichaam lekker warm blijft ’s-nachts.

Zaklamp

Wie op de camping bij de boer wel eens zijn zaklamp is vergeten, weet uit ervaring hoe lastig dit kan zijn. Op goed geluk loop je in het stikdonker door het natte gras naar het wc blok. En dan maar hopen dat je geen rotsblok tegenkomt. Gelukkig hebben we in deze tijd dan inmiddels een noodoplossing: de mobiele telefoon met zaklamp. Maar voor een echt helder verlicht pad is de bekende zaklamp toch echt onmisbaar. Tegenwoordig zijn ze er op solar power en met led verlichting. Check wel even de helderheid van de lamp, want met sommige zaklampen verblind je iedereen die je tegenkomt.

Lafuma vouwstoelen en reishangmatten

Op vakantie wil je graag ontspannen. En dan is op een matje of wiebelige stoel zitten nou niet bepaald ideaal. Gelukkig zijn er lichtgewicht vouw-vlinderstoelen die heerlijk zitten en weinig ruimte innemen in de kofferbak. Ideaal dus. Bovendien zijn ze er ook als ligstoelen voor als je nog relaxter wilt zitten. Een andere aanrader zijn de lichtgewicht reishangmatten. Een lichtgewicht pakketje van 10 x 10 centimeter. Je hangt hem aan een boom en heerlijk schommelen maar! Vakantie is om te ontspannen toch? Ook een heerlijke plek om een boek te lezen.

Een goed (lucht)bed

Een ander irritatiepunt tijdens de kampeervakantie. Je wordt ’s-nachts wakker en voelt iets hards. En ja hoor: je luchtbed is weer lek. Geen aangename verrassing. Vaak slaapt zo’n luchtbed ook niet bepaald ideaal. Wanneer de één zich omdraait, is de ander ook direct wakker. Heb je de ruimte in je kofferbak, dan kun je kiezen voor een hoger en dikkere kwaliteit luchtbed. Deze komen qua comfort meer in de buurt van een bed. Heb je last van het bewegen van je partner? Neem dan twee losse eenpersoonsluchtbedden die je met een tweepersoons hoeslaken aan elkaar ‘koppelt’. Heb je geen ruimte voor zo’n luxer luchtbed, investeer dan in ieder geval in een betere kwaliteit luchtbed. En sommige mensen nemen ook hun eigen dekbedden, kussens en zelfs matras mee voor optimaal slaapcomfort.

You may also like