Home » 3 must checks voor je vouwwagenvakantie

3 must checks voor je vouwwagenvakantie

by Sander
3 must checks voor je vouwwagenvakantie

Ben je van plan dit jaar met de vouwwagen eropuit te trekken? Het controleren van je vouwwagen (incl. inhoud) is dan niet onverstandig. Hiermee voorkom je dat je tijdens je reis onverhoopt tot stilstand wordt gebracht of je op vakantie voor onprettige verrassingen komt te staan. We zetten 5 must checks voor je op een rijtje die je zeker niet moet vergeten voordat je gaat genieten van je vouwwagenvakantie.

1. De juiste bandenspanning

Check voor je vakantie de bandenspanning van je vouwwagen en vergeet hierbij het reservewiel niet. De Vouwwagenspecialist geeft hier duidelijke informatie over op de website. Zo wordt aangegeven dat de spanning van de vouwwagen banden beter 0,5 atm te hoog dan 0,1 atm te laag kan zijn omdat banden met een lage spanning een hogere kans op een klapband hebben. Houd verder bij het spannen van de banden rekening met je laadvermogen en het soort band. Meer informatie over de bandenspanning van verschillende soorten vouwwagens vind je op www.vouwwagenspecialist.nl.

2. Check je papieren

Is het totaalgewicht van je vouwwagen meer dan 750 kilogram? Dan is een kentekenbewijs afgegeven door de RDW verplicht. Wanneer de vouwwagen minder dan 750 kilogram weegt is een eerste aankoopnota of identiteitsbewijs voldoende. Binnen de EU zijn er overigens geen documenten nodig voor een “lichte” vouwwagen. Zorg verder dat je je groene kaart en wegenwacht lidmaatschap niet vergeet.

3. Interieur controle

Naast het controleren van de buitenkant van je vouwwagen op eventuele schade of gebreken, raden we aan de vouwwagen voor je vakantie een keer op te zetten. Zo wordt het niet alleen makkelijker om de vouwwagen tijdens je vakantie op te zetten, maar maak je het ook mogelijk om alles weer even te luchten én te controleren. Denk bij het controleren van het interieur aan de volgende zaken: gasaansluiting controleren op lekkage, het aanvullen van de gasfles, kooktoestel ontsteken en een tentdoek controle (bijv. werkende ritsen, spanpunten). Verder ontdek je door het opzetten van je vouwwagen ook of er geen scheerlijnen kapot zijn, tentharingen ontbreken of tentstokken aan vervanging toe zijn.

Have a happy vouwwagen holiday!

You may also like