Home » 3 handige manieren om geld te besparen op een vliegticket

3 handige manieren om geld te besparen op een vliegticket

by Sander
3 handige manieren om geld te besparen op een vliegticket

Het voorjaar is weer begonnen en dat betekent dat we weer massaal de vakantiekriebels krijgen. Kan jij ook niet wachten om er weer lekker op uit te trekken? Dan ben je waarschijnlijk ook al druk bezig om je spaarrekening te vullen. Want hoe leuk reizen ook is, het kost ook altijd flink wat geld. Het liefst zou je je volgende vakantie natuurlijk zo voordelig mogelijk houden. Gelukkig kan je daar zelf ook – ondanks de inflatie – enige invloed op uitoefenen. Veel valt al te besparen op het vliegticket. Benieuwd waar je dan aan moet denken? Hieronder vind je de drie meest handige en efficiënte manieren om geld te besparen.

1.      Check geen koffers in

Bij de meeste vliegmaatschappijen moet je tegenwoordig extra geld betalen als je koffers in wilt checken. Reis dus met zo min mogelijk bagage. Een goede rugzak is ontzettend handig op reis en kan ook nog eens goed gevuld worden. Deze mag bovendien mee als handbagage. Houd er wel rekening mee dat er ook regels worden gesteld aan de handbagage. Zo mag je rugzak niet te groot of te zwaar zijn. Lees je van tevoren goed in. Zo kan je enorm veel geld besparen.

Reis je met meerdere mensen? Dan kun je er ook voor kiezen om één koffer in te checken en de rest enkel handbagage mee te laten nemen. Hierbij kun je denken aan een rugzak, schoudertas of een klein reiskoffertje. Deze mogen allemaal mee naar binnen en hier hoef je niet extra voor te betalen.

2.      Reis op een minder populair tijdstip

De prijs voor vliegtickets wordt natuurlijk bepaald door vraag en aanbod. Wanneer heel veel mensen tegelijkertijd op een specifiek moment willen vliegen, zal de prijs verder omhoog gedreven worden. Je kunt dan ook veel besparen door voor een vlucht op een minder populair tijdstip te kiezen. Bijvoorbeeld heel vroeg in de ochtend of juist laat in de avond. Deze vluchten zijn minder populair en de vliegmaatschappijen willen er toch alles aan doen om een volle vlucht te realiseren. Daardoor wordt de prijs. Zo kan je eenvoudig tientallen tot soms zelfs honderden euro’s op de vliegtickets besparen.

Dit geldt overigens ook voor de dagen. Als je zelf erg flexibel kunt zijn in het reizen, kun je hier dan ook echt je voordeel mee doen. Zoek maar eens online naar data waarop je ongeveer wilt reizen en je ziet direct de prijzen. Zo zie je ook dat een week later of eerder wellicht al een groot verschil maakt.

3.      Tussenstops

Vluchten met tussenstops zijn meestal minder populair. Het is ook best wel een gedoe om weer je volgende vlucht te halen en er bestaat altijd de angst voor vertraging of kwijtgeraakte koffers. Natuurlijk vlieg je dan ook liever direct naar je bestemming. Wie echter wil besparen, heeft er heel veel baat bij om een vlucht met één of meerdere tussenstops te boeken. Soms biedt dit zelfs de tijd om een extra bestemming te bezoeken. Hoe leuk is dat?! 

You may also like