Home » 3 dingen die niet kunnen ontbreken op je vakantie naar Andalusië!

3 dingen die niet kunnen ontbreken op je vakantie naar Andalusië!

by Sander
3 dingen die niet kunnen ontbreken op je vakantie naar Andalusië

Wil jij een toffe rondreis maken in Europa met het hele gezin? Denk dan eens aan Andalusië! Deze Spaanse streek is vanuit Nederland met de auto goed bereikbaar. Er is van alles te beleven voor het hele gezin: van historische dorpjes en rijke cultuur tot lange wandelingen en zonnige stranden. Wat je ook gaat doen: deze 3 dingen mogen zeker niet ontbreken op jouw vakantie naar Andalusië:

1. Maak kennis met de lokale bevolking

Het échte Andalusië beleef je door de ogen van een local. Het is dan ook superleuk om Andalusië rondreizen te boeken, waarbij je overnacht bij lokale families. Andalusië biedt hier ontzettend veel mogelijkheden voor. Er zijn talloze B&B’s die zich midden in de natuur bevinden, maar ook veel gezellige familiehotels waar de eigenaren de sterren van de hemel koken. Is een overnachting in een spierwitte Cortijo in een olijfboomgaard iets voor jou? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden! Ga zelf op zoek naar de meest idyllische plekjes, of boek een reis waarin de mooiste overnachtingen al voor je zijn uitgezocht.

2. Bezoek het historische stadje Ronda

Of je nu van geschiedenis houdt of niet: het historische stadje Ronda is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Alleen de reis ernaar toe is al adembenemend! Rijdend door waanzinnige natuur kom je helwitte dorpjes en overstekende schapen tegen. In de verte doemt een historische brug op: je bent in Ronda gearriveerd. Deze oude stad bestaat uit twee stadsdelen die worden gescheiden door een diepe kloof met daarover een indrukwekkende brug: de Puente Romano. In Ronda vind je de oudste stierenvechtersarena van Spanje, die nog altijd wordt gebruikt voor deze Spaanse traditie. Op zoek naar actie? Vanuit de stad start de spectaculaire Caminito del Rey wandelroute. Een echte aanrader!

3. Leer meer over de Spaanse cultuur

De rijke Spaanse cultuur is te mooi om aan je voorbij te laten gaan. Vergeet op jouw rondreis door Andalusië ook niet om hier aandacht aan te besteden! Je kunt natuurlijk een theater bezoeken of lekker tapas gaan eten, maar wij raden aan om tijdens jouw vakantie actief in de Spaanse cultuur te duiken. Wat dacht je van een cursus Flamenco of een workshop Tapas maken? Naast dat dit hele leuke activiteiten zijn om te doen, neem je zo een stukje van jouw vakantie mee naar huis. Zo kun je er extra lang van nagenieten!

Lijkt een rondreis door Andalusië jou wel wat? Lees deze 4 tips voor je vertrekt!

You may also like